Velg en side

Du har funnet ut at du ikke kan gå rundt på gata med et skilt som sier «homofil kjæreste søkes!». Derfor har du bestemt deg for å teste online dating. For å finne en ny partner via internett er det viktig at du har en attraktiv profil. Førsteinntrykket er alltid viktig, og når du dater på nettet, oppstår daten ved at noen leser profilen din. Grunntanken er å gjøre noen på den andre siden av skjermen interessert – og det er ikke alltid like lett.

«Homofil søker kjæreste» på nettet
Vi kan ikke fortelle deg nøyaktig hva du skal skrive eller hvordan. En beskrivelse av deg selv på profilsiden din skal være preget av personligheten din og beskrivelsen er derfor meget forskjellig fra person til person. Imidlertid har Homofil.no litt erfaring med hva som kan anbefales å skrive, og hva du ikke bør skrive i profilteksten din hvis du vil ha suksess med nettdating. Hvis du gjerne vil finne en kjæreste kan du la deg inspirere av våre topp fem tips for å få en flying start.

1) Fokuser på positive ting

Akkurat som med andre skrevne tekster er det viktig å tenke på mottakeren og vurdere hvilke signaler du gjerne vil sende ut. Hvis du hovedsakelig velger å fokusere på negative følelser risikerer du også å formidle et negativt uttrykk. De fleste menneskene tiltrekkes i høyere grad av personer med en positiv innstilling. Profilen din er ikke som en blogg hvor du kan ta sjansen og skrive om alt du ikke liker. I feltet » Jeg synes ikke om:» kan du for eksempel prøve å forklare hva du ikke bryr deg om i et parforhold eller ved nettdating, i stedet for å nevne alle de tingene i verden du hater, eller om problemer du tidligere har møtt som homofil dater. Det går an å snakke om aktiviteter man liker, eller hvilket bettingselskap man syns er morsomst. Det handler om å være positiv og imøtekommende når man søker en kjæreste.

2) For mange detaljer kan redusere suksess

Med profilbeskrivelsen din presenterer du deg selv for en fremmed for første gang. Beskrivelsen kan sammenlignes med omslaget på en bok. Du vil gjerne vekke en potensiell lesers interesse, men ikke avsløre slutten på boka.
Å skrive en profilbeskrivelse er en balansegang. En god profilbeskrivelse er fyldig, original og rik på informasjon. Samtidig skal det også være igjen noe å snakke om på den første daten. Framhev gode kvaliteter ved personligheten din og vent med fortellingen om søstra di sitt bryllup eller vannskaden i kjelleren til en annen gang. Det kan også være lurt å la være å snakke om dine tidligere forhold når du søker kjæreste. Å skrive om ekspartneren din kan signalisere at du ikke helt er klar til å begynne et nytt forhold.

3) Skriv ikke for mye om vennene dine og jobben din

Det er alltid fint å være ærlig og åpen omkring livet ditt liv prioritetene dine. Men hvis du vil gi inntrykk av å være tilgjengelig og vise at du har plass til et nytt menneske i livet ditt kan det være en god idé å la allerede eksisterende relasjoner i livet din bli liggende litt i bakgrunnen. Nettdating handler jo om at du er på jakt etter en ny partner.

4) Skriv ikke for lite

Det nytter ikke bare å skrive «homofil kjæreste søkes» i profilteksten din. Hvis du gjerne vil ha at profilen din skal innby andre til å kommunisere med deg er du nødt til å forklare deg nærmere i stedet for bare å skrive et enkelt ord per spørsmål. Du er ikke den eneste som synes det er vanskelig å beskrive seg selv. Hvis du finner det vanskelig så skriv at du har strevd med å få presentasjonen din på plass. Et slik utsagn sier også noe om hvem du er og hvordan du velger ordene dine – og ikke minst at du har forsøkt å gjøre en innsats for å finne en kjæreste.

5) En seriøs fremtoning uten stavefeil

For å vise deg fra din beste side og framstå seriøst er det viktig at du ikke har for mange stavefeil. Les beskrivelsen din nøye gjennom og forsøk å finne alle feil før du lagrer og offentliggjør den. Hvis du ikke er så flink til å stave, så få en god venn til å hjelpe deg eller kopier teksten inn i et rettskrivingsprogram som Word eller lignende.